Movember!

Jadda… jeg har havnet på to bølger nå, Movember og Instagram. Jeg har ikke for vane å henge meg med på slike ting, men har nå gitt etter for det kollektive FB presset. Og her er mitt bidrag til Movember.

I mangel på noe annet kreativt, endte jeg opp med konebankerbarten. Alt jeg mangler nå er en helsetrøye med litt øl og pizza flekker. Også seff bernaise flekker på minst 3 plasser, for å markere Trøndersk herkomst. 😉

Jeg trodde først at Movember stammet fra eksamens perioden. Dette fordi flere studenter nekter å barbere seg før etter endt eksamen. Men et kjapt søk avslører noe annet.

hentet fra Wikipedia:

“By encouraging men (“Mo Bros”) to get involved, Movember aims to increase early cancer detection, diagnosis and effective treatments, and ultimately reduce the number of preventable deaths. Besides getting an annual check-up, the Movember Foundation encourages men to be aware of any family history of cancer, and to adopt a more healthy lifestyle.

Since 2004, the Movember Foundation charity has run Movember events to raise awareness and funds for men’s health issues, such as prostate cancer and depression, in Australia and New Zealand. In 2007, events were launched in Ireland, Canada, Czech Republic, Denmark, Spain, the United Kingdom, Israel, South Africa, Taiwan and the United States.”

Movember

I Norge har vi vår egen Movember.no. Ved å sette søkelyset mot mens helse ønsker Movember å hjelpe flere menn. Men det som frontes mest er prostatakreft. Selv vet jeg lite om prostatakreft og har måttet lese meg opp på det. Faren med Prostatakreft er at den kan spre seg til resten av kroppen, slik som benvev og lymfeknutene. Derifra er det kort vei ut til resten av kroppen. Til tross for dødeligheten er prostatakreft for meg mest kjent med at du mister muligheten til å ha sex. Som regel er døden noe abstrakt som “skjer en gang”. Men hos yngre menn tror jeg at frykten for å bli impotent er større. Noen leger kan helt sikkert kommentere dette og evt rette på meg. Men selv kjenner jeg at jeg er lite lysten på 30 år som impotent før jeg takker for meg og går i pennalet. Symptomer for prostatakreft er:

– økt vannlating
– vanskelig å holde en stødig og fast vannlating(Nord Norsk: stødi å hard pæssing)
– blod i urinen
– smertefull urinering(kan også være piggtråd urinering forårsaket av gonoré – må uansett sjekkes hos legen)
– potensproblemer
– smertefull utløsning

Jeg prøvde å finne en kul video om temaet som ble sendt på britisk fjernsyn under fotballkamper. Men jeg fant den ikke.. Poenget er uansett at du kan bruke litt tid til å sjekke deg selv for merkelige kuler i pungen. Er du usikker… stikk til legen!

Movember

Alt dette for en ussel bart… men det virker tydeligvis! Støtt opp om kampanjen for økt helse for oss menn! Kanskje damene kan ha en Chewbacca leg warmer month for en sak hvor målet er å la damenes legger gro en hel måned?? 😀

Og ellers da..det vanlige.. spis sunt, tren masse, drit i pottis og øl, knaske persille med dill og cremé fresh, slå deg på brystet og lek at du er Bear Grylls på overlevelsesjakt i hagen din. Ha en fin kveld! 😀

Sen høst


6 Responses to “Movember!”

 1. Frank says:

  HEEEEI!

  Kan ikke drite i pottis og øl da mann! Det er helg og da er det klart at man må leve livet;)

  Ta deg sammen og lev livet som en mann:p

  Men dropp pottis og øl fra mandag til fredag da, er et godt tips!

  God helg:)

 2. Ron Holan says:

  præhæhæhæ…! 😀 Øl å pottis på torsdager her. Helgene brukes til hopping så ofte det går.

  Levva livet! God Helg! 😀

  – R

 3. Frank says:

  Øl og pottis på torsdager?? Neinei unge mann, hvor skal dette ende?

 4. Frank says:

  Her var det stille gitt…

 5. Ron Holan says:

  I know..! Har hatt eksamen, reist og jobbet med en artikkel. Jeg har gjort klar 4 innlegg som vil komme fortløpende, men det har vært litt mye i det siste. stay tuneD! 🙂

 6. Frank says:

  Hei!
  Hvordan går det med den karen?
  Klar for ny eksamenstid?

Leave a Reply

comments-bottom

Top Rated

thumbnail
Sør-Amerika; Buenos... Posted by author icon Ron Holan
thumbnail
Amor Fati – Elsk d... Posted by author icon Ron Holan
thumbnail
….aaaand we... Posted by author icon Ron Holan
thumbnail
It’s just tota... Posted by author icon Ron Holan