Long time, no see :)

Dere har lagt merke til mitt fravær her på hjemmesiden siden Movember i fjor. Det ble veldig mye med eksamenslesning og jobbing rett før jul slik at i julen nøt jeg muligheten til og ikke å gjøre noe. Rett etter eksamen dro jeg til Oslo og sa farvel til ei venninne som har startet å jobbe i verdens største vindtunnel Dubai! Det ble en hel helg i Oslo med et kjært gjensyn med fallskjermfolk jeg henger med hver sommer. I tillegg var det første gangen på veldig lenge at jeg har festet i Oslo og det var god stemning hele tiden. Godt var det også å se venninnen min sammen med typen, en hoppboms fra Nederland. Fet fyr 🙂 Kjenner jeg er “noe” misunnelig på henne når jeg ser bilder på face og vet hvordan livet hennes er. Dubai er ikke akkurat kjedelig når du har en kronprins som hopper fallskjerm og har mye oljepenger. Håper du koser deg glugg ihjel, Hedda. Her er det snøstorm =P

Dutchie løv-løv

Julen bestod for så vidt i all hovedsak av et stort etegilde. I år var første gang på mange mange år at jeg klarte å være hos min mor 22.des og helt ut til 3.juledag. Tidligere har jeg alltid jobbet lille juleaften eller juleaften. På mange måter har julen blitt mer en 3 timers seanse med mat og gaver. Internett har fint vært med på å forsterke inntrykket siden vi har kontakt med alle hele tiden. Julen på FB går over fra å være “God Jul” til “Håper mine venner har fått mye fint til jul” på face og overgangen skjer et sted mellom kveld og etter midnatt. Dette er i stor kontrast til hvordan barndommen vår var. Jeg husker da jeg var liten at vi sa “ha det” til vennene våre noen dager før jul og så dem dermed ikke før kanskje neste år. Da var julen en tid du forsvant og kom hjem som et nytt menneske som har lekt mye og fått mange gaver på nyåret. Nå “ser” vi vennene våre hele tiden og snakker med dem på face. På mange måter har julen mistet mystikken sin. Noe av det må nok skyldes alderen selv om jeg håper og tror at jeg er ung til sinns. En rask tur igjennom Trondheim sentrum en fredag/lørdags kveld motbeviser dog det så ettertrykkelig.

I julen mintes jeg tiden da vi var unge og var oppslukte av alle gavene vi fikk på juleaften. 1.juledag var om å stå opp tidlig, se tegneserier (for den gangen gikk de omtrent bare i julen) på TV’n, spise potetgull, drikke litt brus og leke mye med de nye lekene fra dagen før. I tillegg var vi utendørs og herjet stort i snøen. Vi bygde huler, snømenn, hopp og brukte mye energi. vel, jeg fikk stått på ski 1 og 2 juledag i det minste og godt var det. Det ble så mye god mat at jeg for første gang i historien var lei av god mat ved det siste måltidet. Det var også derfor litt ekstra tungt å sykle til jobben første arbeidsdag etter jul, men jeg var sikkert ikke alene 😉

I romjulen dro jeg sammen med et par fallskjermhoppere fra NTNU fallskjermklubb til Østersund for å forsøke å hoppe litt fallskjerm. Vær, pilot og vær gjorde dette umulig, så vi fikk et par rolige dager hos Søta Bror. Ikke at vi trengte det etter mange dager på sofaen hos familien med alt for god mat. Vi tok en kjapp titt på utelivet og noen ble kjent med et sted som het CupRoom, fort døpt om til CupCakes av forskjellige grunner.

Vel hjemme gikk nyttårsfeiringen pent og pyntelig for seg hos noen dykkere (den andre typen -diving) og med veldig god mat. Noen erfarte også for første gang at å bestille Taxi på nyttårsaften tar like lang tid som å gå fra Byåsen til Charlottenlund. Det skal sies at de ikke var fra byen og er dermed litt unnskyldt. 🙂

Fyrverkeri

2013 startet pent og rolig men har nå akselerert og jeg har mange planer som ligger ute i luften. Jeg kan ikke si noe enda, men det vil komme. Jeg kan bare si at livet overrasker hele tiden og det vil alltid være lyspunkter i horisonten uansett hvor grått det ser ut rett over deg. Det jeg kan si er at jeg stikker til USA i Påsken for å delta på en konferanse hvor jeg får lov til å presentere bacheloroppgaven min. Jeg får presentere oppgaven min foran personer som studerer eller jobber på topp universiter samt næringslivsaktører som leverer fallskjermsystemer til kommersielle, militære og statlige aktører. Det at jeg, en gjennomsnittsstudent fra en liten by ingen har hørt om i et land som få har hørt om, skal får lov til å presentere en oppgave for en slik gjeng er bare heeelt sykt! Konferansen heter; “Aerodynamic Decelerator Systems Technology Conference and Co-located Conferences” (klikk på link for å se mer om den). Samtidig som den pågår vil nesten hele fallskjermindustriens produsenter møtes på PIA Symposium som avholdes hvert andre år. Når jeg ikke er opptatt med konferansen min kan jeg gå i nabohallen og sikle på alt fallskjermustyret jeg ser 😀 jeg blir sikkert i himmelen hehe.. Mens jeg er der vil jeg også møte Ed Vickery, oppfinneren av ParaCommanderen, fallskjermen jeg har brukt som utgangspunkt for fallskjermen jeg brukte og testet i bacheloroppgaven min. Paracommanderen var det råeste av det råe av runde fallskjermer på 60 og 70 tallet. Etter den kom firekantfallskjermene og tok over. Jeg gleder meg til å høre på historien om hvordan han kom frem til designet av ParaCommandere (i samarbeid med NASA), fallskjermhistoriene hans, hans arbeid hos AirborneSystems og NASA JPL. Dessverre blir jeg ikke hos NTNU Fallskjermklubb i påsken siden konferansen pågår i påsken. Men jeg håper på å få hoppet litt i Deland og får hoppet fra 18.000f (6km) over kysten av Florida hos Daytona Beach Skydiving. 🙂

Fredag for en uke siden opplevde jeg en herlig fest med folk fra mange forskjellige land. En som har fullført PhD’en sin på NTNU skulle feires og vi ble invitert til en stooor fest. Planen min var i utgangspunktet å stikke innom, si hei være der også ta en rolig kveld. Som seg hør og bør tok jeg med meg en god vin og antok at det ville være et par stykker der. Vi var vel 40 på det meste.. 😀 Stemningen var helt på topp! Siden mesteparten var Tangodansere, italienere og noen argentinere ble det fort dansemusikk. En utroolig kul og helt ny opplevelse for meg. Dansemusikk i denne sammenhengen var Tango og Salsa. Dansegulvet var på stuen med mange folk som stod rundt og sa på. Det var tett, intimt, spontant, personlig, ærlig, menneskelig. Jeg fikk danset litt selv og det var utfordrende nok med den trange plassen og at jeg er ute av trening. Rødvin gjorde ikke stort til å forbedre ferdighetene selv om det føltes slik. Tidsperspektivet forsvant og vips var klokken seeeent og jeg var ikke hjemme før halv 5. Men for en flott fest. Jeg fikk også tatt noen bilder mens jeg var der og noen bilder fanget øyeblikkene og stemningen i leiligheten. Det er ikke vanlig av meg å bruke andres bilder, men en venn av meg klarte å ta bildet av meg som pryder bloggen her. Og det med manuell fokus og blender f1.4! (dvs veeeldig liten dybdeskarphet). Imponerende, Morten! 🙂

13.mars har jeg siste eksamen og er dermed ferdig med bacheloren min. Før det har jeg eksamen i verktstedsteknikk og sist ut er Matematikk 4. Kall meg nørd, men avansert matte er bare dødsfett! En må ta en liten reality check når en er dypt nede i lærebøkene av og til, og innse at det en gjør på Høyskole/universitet er ikke only-only. Er det nyttig for meg fremover…neeh..sikkert ikke. Er det kult, JA! Når en som hopper fallskjerm og BASE ser et mattestykke og blir redd, da er det kult! Enda fetere er det når du faktisk får til utregningen og ender opp med rett svar 😀 Frykten er nok heller for at det er enormt mye arbeid og mange feller å gå i. Men gøy læll!

Det blir derfor litt rart å slutte på skolen i Mars. Mye av det du lærer på skolen bruker du lite eller ingenting av. Men utdanningsløpet er det som forbereder deg til arbeidslivet som ingeniør. ja, eksamen er ikke representativt for yrkeslivet, men det å levere øvinger hele tiden med tidspress, jobbe knallhardt i en uke før eksamen, for så å tømme hode for nye utfordringer, er det! Og det er ikke så vanskelig og farlig som kanskje mange tror selv om jeg blir litt skremt av og til. Litt jobb ja, men klarer du å følge en oppskrift og memorere den, så kommer du langt. Det er bare å tørre å prøve! 🙂

Ha en god helg! 🙂

Voff


2 Responses to “Long time, no see :)”

  1. Merethe says:

    Heisann 🙂

    Utrolig koslig å lese bloggen din! 🙂
    Keep it coming

Leave a Reply

comments-bottom

Top Rated

thumbnail
Sør-Amerika; Buenos... Posted by author icon Ron Holan
thumbnail
Amor Fati – Elsk d... Posted by author icon Ron Holan
thumbnail
….aaaand we... Posted by author icon Ron Holan
thumbnail
It’s just tota... Posted by author icon Ron Holan